Žandarmerija

VIDEO | Policija iznosi prosvjednike iz RTS-a

Pripadnici žandarmerije ušli su oko 21.30 u zgradu Radio televizije Srbije i počeli da izvode sudionike 15. po redu prosvjeda "Jedan od pet miliona".
Vijesti / Svijet | 16. 03. 2019. u 22:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanska žandarmerija počela je u subotu navečer iz zgrade Radiotelevizije Srbije u Beogradu iznositi prosvjednike protiv vlade koje je ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović optužio za nasilan i rušilački upad i najavio da će "policija zaštiti sve novinare i građane", a vođe prosvjeda poručili su da nasilja nije bilo i da žele da se i njihov glas čuje, prenijela je Hina.

Pripadnici žandarmerije ušli su oko 21.30 u zgradu Radio televizije Srbije i počeli da izvode sudionike 15. po redu prosvjeda "Jedan od pet miliona".


''Ušli su nasilno. Ovo je preuzelo oblik koji nikad nije smjelo da preuzeti. Molili smo da se ne dogodi. Ali, ovakvo demoliranje imovine, zastrašivanje, lomljenje i napad na novinare nikad se ne smije dogoditi'', rekao je u subotu navečer Stefanović u povodu ulaska prosvjednika predvođenih vođom Pokreta "Dveri" i zastupnikom u Skupštini Srbije.

''Država će na ovo morati odgovoriti i svatko tko je bio u RTS odgovarat će prekršajno ili kazneno'', najavio je Stefanović


Za predstavnike oporbe koji su u zgradi RTS rekao je da "se diče makedonskim scenarijem" i "pozivaju ljude na nasilje i kršenje zakona" te ocijenio da ''kad nemaju argumenata i kad ih narod ne podržava - pribjegavaju nasilju''.

Stefanović je, u izravnom televizijskom obraćanju u programu komercijalne provladine TV PINK, koji je preuzeo RTS, rekao da "sve ovo šalje lošu sliku" i pozvao "sve građane i ljude koji su u RTS da se mirno raziđu" i "prekinu svaki vid nasilja".

U zgradu RTS-a ušlo je pedesetak prosvjednika, a sa njima nekoliko oporbenih vođa - uz Boška Obradovića, koji je i zastupnik u parlamentu Srbije, u RTS su ušli i predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, jedna od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas, te Jelena Anasonović, jedna od organizatora prosvjeda.
U zgradu RTS ušlo je i nekoliko novinara te reporteri regionalne TV N1 tako da je veći dio događanja u RTS, praktički bio u izravnom prijenosu.

Pri ulasku u zgradu RTS-a, kako se doznaje, bilo je polomljeno staklo na ulaznim vratima, ali u međuvremenu ozbiljnijih incidenata nije bilo. U zgradi su policija i žandarmerija.

Čelnici oporbe i organizatori prosvjeda ustrajni su u zahtjevima da im se dozvoli izravno obraćenje u programu RTS.

Kopirati
Drag cursor here to close