Psi 'kuriri'

Veterinar švercao heroin u trbuhu štenaca

Kolumbijski veterinar je osumnjičen da je bio dio zavjere koja je 'dilala' drogu prije više od desetljeća, a sve je otkriveno kada je u Kolumbiji u jednoj raciji 2005. godine pronađeno 10 pasa koji su se služili kao 'kuriri'
Vijesti / Svijet | 02. 05. 2018. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolumbijski veterinar Andres Lopez Elorez (38) optužen je za ilegalno krijumčarenje narkotika u Sjedinjene Američke Države kirurškim ugrađivanjem paketa tekućeg heroina u trbuhe štenaca.

Nakon što je uhićen u Španjolskoj i izručen Sjedinjenim Državama, Lopez Elorez je u utorak optužen na federalnom sudu u Brooklynu za urotu, uvoz i distribuciju heroina u SAD, izjavio je američki državni odvjetnik za istočni okrug New Yorka Richard Donoghue dodavši kako mu prijeti doživotni zatvor. Kolumbijski veterinar je osumnjičen da je bio dio zavjere koja je 'dilala' drogu prije više od desetljeća, a sve je otkriveno kada je u Kolumbiji u jednoj raciji 2005. godine pronađeno 10 pasa koji su se služili kao 'kuriri', piše Hina.

Psi su spašeni, međutim mnogi štenci su umrli tijekom operacija. Štencima, uglavnom čistokrvnim psima, među kojima su najčešće bili Labradori, kirurškim su putem u trbuh stavljali pakete tekućeg heroina, a zatim su ih izvozili u Sjedinjene Države. "Elorez je izdao svoje zvanje kada je svoje kirurške vještine koristio u okrutnoj shemi za krijumčarenje droge u trbuhu štenaca," kazao je Donoghue.

Lopez Elorez je izjavio kako nije kriv, a njegov odvjetnik, Mitchell Dinnerstein, izjavio je kako je njegov klijent "nema nikakve stvarne veze" sa SAD.

Kopirati
Drag cursor here to close