Aleksandar Vulin

Velika Albanija mogla bi zapaliti cijeli Balkan

"Traži se da Srbija stvori državu drugima i da garantira mir i sigurnost tih drugih država time što će se odreći vlastite stabilnosti i vlastitog mira", rekao je Vulin.
Vijesti / Svijet | 11. 12. 2018. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Albanska zastava

Stvaranje "velike Albanije" i potpuni izostanak međunarodnog prava - suštinski su sigurnosni problemi u regiji, izjavio je danas ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin.

"Oni su prijetnja, ne samo Balkanu, već i cijeloj Europi, ali su i suštinske prijetnje opstanku našeg naroda", rekao je Vulin.

Ocijenio da će svijet, ako bude ponavljao grešku popuštanja i hranjenja "velike Albanije" srpskim nacionalnim tijelom, dočekati da ta ista "velika Albanija" zapali cijeli Balkan, priopćeno je iz Ministarstva obrane Srbije, piše Srna.

Vulin je rekao da se od Srbije sada traži da zanemari vlastite interese i da zbog stabilnosti Crne Gore, Makedonije, pa i BiH, napusti san o rješavanju nacionalnog pitanja.

"Traži se da Srbija stvori državu drugima i da garantira mir i sigurnost tih drugih država time što će se odreći vlastite stabilnosti i vlastitog mira", rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, Srbija treba da promovira vlastite interese i da kaže da su njeni interesi da zaštiti i sačuva Srbe, gdje god da žive.

Ističe da od Srbije treba stvoriti jaku i dobro uređenu zemlju, jer bez jake Srbije, nema ni rješavanja nacionalnog pitanja.

Vulin je podsjetio da je Srbija izabrala da bude vojno neutralna zemlja koja ne može da očekuje podršku i pomoć ni od koga sa strane.

"Nećemo raditi drugima ono što su činili nama. Zato odbijamo da se svrstamo u bilo koji blok, ali to ima svoju cijenu - da u trenutku nevolje, a na Balkanu nikada nitko ne može reći da nevolje neće biti, moramo biti spremni obraniti se", poručio je Vulin.

Kopirati
Drag cursor here to close