Mediteran

Utopilo se 200 migranata

Iz IOM-a su također, naveli da je manji čamac s najmanje 41 migrantom potonuo na Mediteranu, istočno od obale Tripolija.
Vijesti / Svijet | 02. 07. 2018. u 10:53 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 204 migranta utopila su se proteklog vikenda u libijskim vodama Sredozemnog mora, a pri pokušaju da neadekvatnim plovilima dođu do tla europskih zemalja, objavila je Anadolija.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) priopćila je kako je od početka godine u vodama Sredozemnog mora život izgubilo više od 1.000 migranata.

''Od petka je libijska obalna straža spasila i u libijske luke vratila blizu 1.000 migranata. Svi migranti su malim plovilima išli u pravcu otvorenog mora u pravcu Europe'', navodi se u priopćenju IOM-a.

Iz IOM-a su također, naveli da je manji čamac s najmanje 41 migrantom potonuo na Mediteranu, istočno od obale Tripolija.

U petak se na toj ruti dogodio još jedan brodolom u kojem su poginula 103 migranta, među kojima su bile i tri bebe.

''Suočeni smo s alarmantnim porastom migrantskih tragedija u Sredozemnom moru'', poručio je šef IOM-ove misije u Libiji Othman Belneisi.

Prema podacima IOM-a od početka ove godine iz Libije preko Sredozemnog mora u Europu je stiglo najmanje 45.000 migranata.

Kopirati
Drag cursor here to close