Prvo pripreme

Unatoč preporuci EU, vanjska granica Belgije bit će zatvorena do 7. srpnja

Europska unija objavila je u utorak da će ponovo otvoriti svoje granice putnicima iz 14 zemalja, međutim, Belgija je prihvatila preporuku EU, ali da se granice mogu otvoriti tek nakon što se izvrše potrebne pripreme.
Vijesti / Svijet | 02. 07. 2020. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijski ministar vanjskih poslova i obrane Philippe Goffin izjavio je da će vanjske granice te zemlje biti zatvorene do 7. srpnja, iako je Europska unija (EU) predložila ukidanje ograničenja putovanja za 14 zemalja od 1. srpnja, prenosi Anadolija.

Europska unija objavila je u utorak da će ponovo otvoriti svoje granice putnicima iz 14 zemalja, međutim, Goffin je rekao da je Belgija prihvatila preporuku EU, ali da se granice mogu otvoriti tek nakon što se izvrše potrebne pripreme.

Ukazujući da su relevantni stručnjaci i dužnosnici započeli rad na tome kako pažljivo "otvoriti" vanjske granice zemlje i kako će Belgijanci putovati u tih 14 zemalja, Goffin je rekao da će pripremni proces trajati do 7. srpnja.

Putnici iz velikih zemalja poput Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Brazila i Indije zbog širenja koronavirusa još najmanje 14 dana neće moći ulaziti u EU i četiri zemlje koje su u Schengenskom bezviznom režimu.

Građanima iz sljedećih zemalja bit će dozvoljen ulazak u 27 članica EU i četiri zemlje Schengena: Alžir, Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Crna Gora, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Srbija, Južna Koreja, Tajland, Tunis i Urugvaj.

EU je kazala da je za Kinu donesena odluka o reciprocitetu. To znači da mora ukinuti sva ograničenja za europske građane koji ulaze u Kinu prije nego što kineskim državljanima bude dozvoljen ulazak u EU.

Od zemalja koje se smatraju sigurnim očekuje se i da ukinu zabrane koje bi mogle imati prema europskim putnicima.

Kopirati
Drag cursor here to close