Poznata iz afere sa Sanaderom

Umrla Nevenka Jurak, bivša vlasnica tvrtke Fimi Media

Vijest o smrti Nevenke Jurak potvrdio je njezin odvjetnik Krešimir Vilajtović.
Vijesti / Svijet | 04. 11. 2019. u 20:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL / Nevenka Jurak

Preminula je Nevenka Jurak, bivša vlasnica marketinške agencije Fimi Media, kojoj se sudilo u procesu s bivšim premijerom Ivom Sanaderom.

Indexu je vijest o smrti Nevenke Jurak potvrdio njezin odvjetnik Krešimir Vilajtović.

"Nažalost je preminula u jutarnjim satima", rekao je Vilajtović.

Pojasnio je kako je Jurak preminula od posljedica teške bolesti zbog koje je nekoliko puta bilo odgođeno suđenje u slučaju Fimi Media na Županijskom sudu u Zagrebu.

"Radi se u vrlo ozbiljnoj bolesti koja se liječila zadnjih godinu i pol, no unatoč svom trudu liječnika, nažalost nije bilo pomoći. Radilo se o vrlo zloćudnoj bolesti koja je uznapredovala", rekao je za Index Vilajtović.

Na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi Media, najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici, zbog koje je optužen bivši premijer Ivo Sanader, ali i stranka HDZ koja je tako postala prva stranka u Hrvatskoj optužena za kopupciju, Tužiteljstvo tereti Sanadera da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki.

Bivši premijer od početka postupka odbacuje krivnju i tvrdi da je žrtva političkog postupka što su ga pokrenuli njegova nasljednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Uz Sanadera, HDZ i Jurak koja pravomoćnu presudu nije dočekala, u ovom su slučaju optuženii nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka u kojem su nepravomoćno osuđeni, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.

Kopirati
Drag cursor here to close