Ratnici sa Bliskog Istoka

Ukupno 67 godina zatvora za džihadiste iz Srbije

Optuženima se stavlja na teret da su od istomišljenika u Srbiji, zemljama u regiji i Zapadnoj Europi prikupljali novac i financirali odlazak više građana Srbije u kampove za terorističku obuku u Siriji.
Vijesti / Svijet | 04. 04. 2018. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na ukupno 67 godina zatvora sedmoricu optuženih za niz kaznenih dijela terorizma i suradnju s tzv. islamskom državom Iraka i Levanta, kao i regrutaciju državljana Srbije za ratovanje u stranim zemljama.

Abid Podbićanin, Sead Plojović, Tefik Mujović, Goran Pavlović, Izudin Crnovršanin, Rejh Plojović i Ferat Kasumović osuđeni su na kazne zatvora od 7,5 do 11 godina.

Seadu Plojoviću, Crnovršaninu, Kasumoviću i Mujoviću produžen je pritvor, dok su Podbićanin, Pavlović i Rejh Plojović u bijegu, a za njima je raspisana međunarodna tjeralica, javili su beogradski elektronički mediji.

Optuženima se stavlja na teret da su od istomišljenika u Srbiji, zemljama u regiji i Zapadnoj Europi prikupljali novac i financirali odlazak više građana Srbije u kampove za terorističku obuku u Siriji, a potom na ratište.

Prema navodima tužiteljstva, najmanje 24 osobe je tako otišle na sirijsko ratište, a među njima i sedmorica okrivljenih.

Današnja presuda suda u Beogradu je prvostupanjska i na nju pravo na žalbu imaju kako branitelji okrivljenih, tako i tužiteljstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close