Čim s vlasti, u zatvor?

Uhitit će Aleksandra Vučića

Živković je rekao da će prva odluka nove vlasti biti uhićenje Aleksandra Vučića i svih koji su sudjelovali u njegovoj vlasti
Vijesti / Svijet | 04. 09. 2019. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je novinarima u Skupštini Srbije da ne postoji ni jedan razlog za izvanrednu sjednicu Skupštine na kojoj se ukidaju vize za diplomate, "osim ako netko ne planira da bježi iz zemlje".

Živković je rekao da će prva odluka nove vlasti biti uhićenje Aleksandra Vučića i svih koji su sudjelovali u njegovoj vlasti i to "zbog veleizdaje, organiziranog kriminala i korupcije, kao i organiziranja ubojstava neistomišljenika".

"Da li će biti osuđeni, bit će stvar suda, ali ih nova vlast mora pohapsiti da ne pobjegnu u Paragvaj ili Kolumbiju", rekao je Živković.

O predstojećim izborima Živković je rekao da bi za demokratski proces bilo "sasvim dovoljno" da vlast pozove OEBS da kontrolira izbore, jer OEBS nije aktivan samo na dan izbora, već i nekoliko mjeseci ranije. Nova stranka će, ponovio je, odluku o izlasku na izbore donijeti kada oni budu raspisani.

Živković je istaknuo da ima mnogo važnijih tema o kojima treba razgovarati i naveo kao primjer zašto će 9,8 kilometara puta od Beograda do Surčina koštati čak osam milijuna eura po kilometru.

"Kad sam 2003. godine ja puštao u rad put od Batajnice do Beške, cijena kilometra bila je milion i trista tisuća eura. Kako je sada uz sav gospodarski razvoj cijena pet puta viša?", pitao je Živković, prenijela je Beta.

Živković se osvrnuo na listu "Financial Times" po kojoj je Srbija privukla 5,8 milijardi eura investicija i rekao da je taj list vjerojatno dobio pogrešne podatke u kojima su i kineski krediti označeni kao investicije.

Rekao je kako nije točno da MMF diktira cijenu struje u Srbiji i da do poskupljenja ne mora doći ako se reorganizira EPS u kojem radi 20 posto radnika više nego što je potrebno.

Kopirati
Drag cursor here to close