Velika akcija na Kosovu

Uhićeno 35 osoba, među njima policajci - ilegalno kockanje, trgovina drogom i ljudima

Osnovno tužiteljstvo u Gnjilanu vodilo gotovo jednogodišnju istragu zbog navoda o nezakonitim aktivnostima, uključujući ilegalno kockanje, trgovinu ljudima, trgovinu oružjem, trgovinu drogom, šverc robe i druge kriminalne aktivnosti.
Vijesti / Svijet | 19. 09. 2020. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zajedničkoj operaciji pravosudnih i sigurnosnih institucija provedenoj u petak uvečer u selu Karačevo, općina Kamenica, u prištinskoj regiji i na drugim lokacijama na Kosovu, uhićeno je 35 osoba, među kojima i 12 policajaca, pod sumnjom za umiješanost u ilegalno kockanje, trgovinu ljudima i druge kriminalne aktivnosti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Glavni tužitelj Osnovnog tužiteljstva u Gnjilanu Jetish Maloku na konferenciji za novinare je izjavio da je Osnovno tužiteljstvo u Gnjilanu vodilo gotovo jednogodišnju istragu zbog navoda o nezakonitim aktivnostima, uključujući ilegalno kockanje, trgovinu ljudima, trgovinu oružjem, trgovinu drogom, šverc robe i druge kriminalne aktivnosti.

Maloku je kazao da je do sada uhićeno 35 osumnjičenih osoba, među kojima je 12 policijskih dužnosnika, kao i švercera i vlasnika kazina.

"Tijekom akcije srušena su sva kazina koja su radila u tom dijelu i oduzeti su razni predmeti za koje se sumnja da su korišteni u njihovoj djelatnosti", rekao je on.

Major Policije Kosova Zejnullah Surdulli je na istoj konferenciji rekao da je operacija imala za cilj borbu protiv kaznenih dijela krijumčarenja robe, trgovine ljudima, osiguravanja prostorija za prostituciju...

On je naveo da je u području Karačeva izvršen pretres na 12 lokacija koje su bile kazino objekti i uhićeno je sedam osoba za koje se ispostavilo da su njihove mušterije, a zaplijenjeno je i 120 uređaja, šest kompjuterskih kućišta i drugo. Surdulli je kazao da je pretres obavljen i u zoni Prištine gdje je zaplijenjeno 25 aparata i oko 3.950 eura te su zadržane tri osobe.

 

Kopirati
Drag cursor here to close