Zbog više kaznenih djela

Uhićeno 19 pripadnika Kosovske policije, istraga trajala godinu dana

''Tijekom pretresa zaplijenjeni su oružje, tehnička oprema i novac'', izjavila je Kelmendi.
Vijesti / Svijet | 28. 05. 2019. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U današnjoj akciji kosovske policije uhićeno je 19 pripadnika Kosovske policije (11 Srba, četiri Albanca i četiri Bošnjaka), među kojima je jedan zapovjednik, tri poručnika i petnaest policijskih službenika'', rekla je na konferenciji za novinare izvršna direktorica Policijskog inspektorata Kosova Miradie Kelmendi. 

''Tijekom pretresa zaplijenjeni su oružje, tehnička oprema i novac'', izjavila je Kelmendi. 

Ona je naglasila da je uhićenim pripadnicima Kosovske policije određeno zadržavanje do 48 sati te da su suspendirani s dužnosti, prenosi N1. 

Tužitelj Specijalnog tužiteljstva Sul Hoxha rekao je da su procesne radnje za današnju operaciju počele u travnju prošle godine, a uhićeni se sumnjiče za zlouporabu službenog položaja, organizirani kriminal, krijumčarenje robe, uzimanje i davanje mita. 

''Nakon skoro godinu dana istrage, tužiteljstvo je, nakon što je prikupilo dokaze, podnijelo zahtjev Osnovnom sudu u Prištini za pretres kuća i lokala ovih osumnjičenih. Imamo uhićene policijske časnike, policajce, među kojima ima pripadnika srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti. Među osumnjičenima ima i građana, ne samo službenika, koji se sumnjiče za krijumčarenje robe i slične prekršaje'', dodao je Hoxha.

Kopirati
Drag cursor here to close