Priopćenje policije

Uhićenja u Vijetnamu zbog tijela nađenih u 'kamionu smrti'

Krajem tjedna vijetnamska policija uhitila je dvije osobe i uputila pozive ostalima za ispitivanje o sumnji za umiješanost u incident.
Vijesti / Svijet | 04. 11. 2019. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijetnamska policija priopćila je da je uhitila osam osoba u sklopu istrage o 39 tijela pronađenih u kamionu nedaleko od Londona, javili su danas državni mediji.

“Na osnovu informacija dobivenih od osumnjičenih, aktivno ćemo pokrenuti istrage protiv lanaca koji odvode ljude ilegalno u Italiju”, rekao je Nguyen Huu Cau policijski dužnosnik iz provincije Nge An, prenosi vijetnamska novinska agencija “VNA”.

Krajem tjedna vijetnamska policija uhitila je dvije osobe i uputila pozive ostalima za ispitivanje o sumnji za umiješanost u incident.

Britanska policija priopćila je prošli tjedan da se vjeruje da je 39 ljudi čija su tijela pronađeni u prikolici kamiona u Essexu nedaleko od Londona, iz Vijetnama.

Britanska policija priopćila je nešto ranije da je i Imon Harison /23/ iz Sjeverne Irske optužen za ubojstvo bez predumišljaja zbog smrti 39 osoba pronađenih u prikolici kamiona nedaleko od Londona.

Ranije je optužen i navodni vozač kamiona Moris Robinson /25/.

Harison se u petak pojavio pred Višim sudom u Dablinu na početku procedure za njegovo isporučenje iz Republike Irske u Veliku Britaniju. Određen mu je pritvor do 11. studenog, prenosi Srna.

Tijela su pronađena krajem listopada nakon što je kamion iz belgijske luke trajektom stigao u Veliku Britaniju.

Kopirati
Drag cursor here to close