Napad dronom

Uhićene tri osobe zbog pokušaja atentata na Madura

''Sada smo identificirali i uhitili dvije grupe koje su sudjelovale u pokušaju atentata'', poručio je ministar Rodriguez, istaknuvši da će se istraga nastaviti.
Vijesti / Svijet | 18. 10. 2018. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Venecuelanski ministar za komunikacije i informiranje Jorge Rodriguez kazao je da su uhićene još tri osobe koje se dovode u vezu s neuspjelim atentatom na predsjednika Nicolasa Madura u kolovozu.

Oswaldo Castillo alias "El Capi," Wilder Vasquez alias "Capo," i umirovljeni časnik zračnih snaga Rafael Diaz su uhićeni, naveo je Rodriguez.

S ovim uhićenjima "glavni ogranizator iza atentata je savršeno jasan", kazao je ministar, dodajući kako su osumnjičeni povezani s krajnje desničarskom strankom.

Naveo je da su ti pojedinci također sudjelovali u nasilnim protestima od 2014. do 2017. godine.

''Sada smo identificirali i uhitili dvije grupe koje su sudjelovale u pokušaju atentata'', poručio je Rodriguez, istaknuvši da će se istraga nastaviti.

Tijekom svečanosti na otvorenom 4. kolovoza, na obilježavanje 81. godišnjice nacionalne garde, dvije bespilotne letjelice s eksplozivom približile su se mjestu odakle je Maduro držao govor, a zatim su detonirale.

Maduro je ostao nepovrijeđen, ali je nekoliko vojnika zadobilo ozlijede, prenosi Xinhua.

Kopirati
Drag cursor here to close