Europska lista najtraženijih bjegunaca

U Irskoj uhićena najopasnija hrvatska kriminalka

Kako se doznaje Zorku Rogić, rođenu 1991. iz Viškova kod Rijeke, Hrvatska je tražila zbog krijumčarenja droge i oružja, a u bijegu je bila od 2014.
Vijesti / Svijet | 05. 02. 2020. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Uhićena mlada Hrvatica s Europske liste najtraženijih bjegunaca

Mlada hrvatska državljanka s Europske liste najtraženijih bjegunaca, Zorka Rogić, uhićena je krajem siječnja u Irskoj, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo unutarnjih poslova RH (MUP RH), ne otkrivajući njen identitet.

Ističu da su njenom pronalasku i uhićenju posebno pridonijele anonimne dojave na stranicama Europske liste najtraženijih bjegunaca (https://eumostwanted.eu).

"Zahvaljujući intenzivnom radu, ostvarenoj operativnoj policijskoj suradnji i pravovremenoj razmjeni informacija policijskih službenika FAST jedinice Irske i Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje MUP-a (FAST tim Hrvatska) 29. siječnja 2020. godine na području Irske je uhićena 29-godišnja hrvatska državljanka Z. R.", izvijestio je MUP.

Dodaju da se radi o jednoj od najtraženijih osoba za kojom je Hrvatska raspisala potragu, a čije ime se u listopadu prošle godine našlo i u programu "zločin ne poznaje spol".

"Njenom pronalasku i uhićenju posebno su pridonijele anonimne dojave na stranicama European most wanted liste", kažu u MUP-u iz kojega zahvaljuju "javnosti i medijima na pruženoj potpori i suradnji, a koji su i ovaj put dokazali da su itekako zainteresirani zaštiti svoju zajednicu i žele pomoći policiji u pronalasku osoba za kojima su raspisane potrage".

Kako se doznaje Zorku Rogić, rođenu 1991. iz Viškova kod Rijeke, Hrvatska je tražila zbog krijumčarenja droge i oružja, a u bijegu je bila od 2014. Prema pisanju medija, s kolegama se bavila teškim krađama, prijetnjama i iznudama, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close