Brazil

Uhićen talijanski mafijaš Rocco Morabito, u bijegu od 2019.

Rocco Morabito, kojeg smatraju vođom ‘Ndraghete (kalabreške mafije) uhvaćen je “zajedno s još jednim talijanskim bjeguncem”
Vijesti / Svijet | 25. 05. 2021. u 07:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mafijaški vođa, Talijan Rocco Morabito, krijumčar droge koji je od lipnja 2019. u bijegu nakon bijega iz urugvajskog zatvora, uhićen je u ponedjeljak u Joao Pessoi, na sjeveroistoku Brazila, izvijestile su vlasti, prenosi Hina.

Rocco Morabito, kojeg smatraju vođom ‘Ndraghete (kalabreške mafije) uhvaćen je “zajedno s još jednim talijanskim bjeguncem” kojega identitet nije otkriven, nakon “zajedničke istrage Brazila i Italije”, priopćila je Brazilska savezna policija. Riječ je o najtraženijim kriminalcima u Italiji, navodi brazilska policija.

“Od 1990-ih postoje tragovi djelovanja Rocca Morabita u organiziranju krijumčarenja droge između Brazila i Europe”, rekla je policija koja je za utorak zakazala tiskovnu konferenciju na kojoj će iznijeti pojedinosti o operaciji.

Morabito (54) je uhićen po nalogu Vrhovnog suda.

Talijansko pravosuđe traži Morabita od 1995. pod optužbom za nezakonito udruživanje i za krijumčarenje droge. U odsutnosti je osuđen na 28 godina zatvora, a zatim na 30 godina. Talijan, kojeg smatraju jednim od najtraženijih kriminalaca u svijetu, uhićen je 2017. u hotelu u Montevideu pošto je 13 godina pod lažnim identitetom živio u urugvajskom ljetovalištu Punti del Este.

Urugvajsko pravosuđe je 2018. odobrilo njegovo izručenje u Italiju, ali je u lipnju 2019. uspio preko krova pobjeći iz najvećeg zatvora u Montevideu i od tada je bio u bijegu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close