Iza rešetaka

Uhićen QShaman, krznaš koji je odigrao bitnu ulogu u opsadi na Capitol Hillu

Predstavlja se i kao Jake Angeli, a njegovo puno ime je Jacob Anthony Chansley.
Vijesti / Svijet | 10. 01. 2021. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čovjek koji je postao simbol kontroverznog pokreta QAnon, predvodnik opsade zgrade kongresa, uhićen je u Arizoni. Tri dana nakon prosvjeda nađen je i tereti ga se za neovlašteno upadanje u zgradu.

Priveden je čovjek s rogovima i krznom poznat pod nadimkom Q Shaman. Predstavlja se i kao Jake Angeli, a njegovo puno ime je Jacob Anthony Chansley.

Video: QAnon Shaman - Jake Angeli, viking who stormed United States Capitol

Tereti ga se za neovlašten ulazak u instituciju i za nedolično ponašanje. Policija je uhitila i muškarca koji je snimljen kako nosi postolje s govornicom.

Zove se Adam Christian Johnson. U petak je odveden u zatvor okruga Pinellas, u svojoj matičnoj državi Floridi.

Sky News javlja da su policajci 36-godišnjaka brzo identificirali na društvenim mrežama, a zatim su njegove lokalne novine Bradenton Herald otkrile da je iz Parrisha, male zajednice oko 40 kilometara južno od Tampe.

Independent piše da je Johnson otac petero djece. Na dan prosvjeda po društvenim mrežama dijelio je više fotografija sebe unutar kongresa. Od prije je poznat policiji. Optužen je za posjedovanje marihuane i kršenje uvjetne kazne.

FBI i tamošnja policija intenzivno tragaju i za ostalim osobama koje su neovlašteno upale u kongres. Još uvijek daju nagradu od 1000 dolara svakome čije informacije dovedu do uhićenja, prenose 24 sata.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close