Pobjegao iz Rusije, stigli ga u Kijevu

Ubijen još jedan novinar koji je kritizirao Putina

Pobjegao je iz Rusije pod prijetnjama, stigli su ga u Kijevu
Vijesti / Svijet | 30. 05. 2018. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Twitter Alex Kokcharov@AlexKokcharov

Istaknuti ruski novinar Arkadij Babčenko, poznat po kritičkom pisanju na račun predsjednika Vladimira Putina, likvidiran je u Kijevu gdje je pobjegao nakon prijetnji koje je primao u domovini, potvrdila je u utorak policija.

Babčenko je preminuo na putu za bolnicu nakon što ga je supruga pronašla u lokvi krvi u njihovom domu, priopćila je policija koja pretpostavlja da je ubojstvo novinara povezano s njegovom novinarskom profesijom.

Bio je jedan od najpoznatijih ruskih ratnih izvjestitelja, a Rusiju je napustio u strahu za svoj život zbog prijetnji koje su mu upućivane zbog kritiziranja ruske politike u Ukrajini i Siriji. Pisao je o ruskom bombardiranju Sirije, a Rusiju je predstavljao kao agresora u Ukrajini, čime je u Rusiji izazvao osude provladinih političara.

"Putinov režim se okomljuje na one koje se ne može slomiti ili zastrašiti", ocijenio je ukrajinski parlamentarac Anton Heraščenko.

"Danas je u Kijevu, na pragu svog stana, ustreljen i ubijen Arkadij Babčenko, protivnik Putinovog režima i prijatelj Ukrajine", napisao je Heraščenko na svom Facebook profilu.

Kopirati
Drag cursor here to close