VIDEO

U zračnom napadu SAD-a na Kabul zbog neispravnog projektila stradalo nekoliko civila

Vijesti / Svijet | 28. 09. 2017. u 06:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U američkom zračnom napadu na Kabul, odgovoru na talibanski napad na međunarodnu zračnu luku tijekom posjeta šefa Pentagona Jima Mattisa, nekoliko osoba je stradalo u srijedu, objavio je NATO ne preciziravši radi li se o poginulima ili ranjenima,prenosi Hina.

"Nažalost, neispravan projektil je izazvao više civilnih žrtava", izvijestili su dužnosnici operacije Odlučna potpora u priopćenju.

Pobunjenici su ispalili nekoliko raketa i minobacačkih granata na zračnu luku i susjednu rezidencijalnu četvrt nekoliko sati nakon dolaska šefa Pentagona Jima Mattisa u Kabul.
Američke snage su podržale afganistanske snage brzog djelovanja i izvele zračni napad, objasnio je NATO koji izražava najdublje žaljenje i dodaje da traje istraga o izvođenju operacije i manjkavom streljivu.

Prema ranijim podacima afganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova, jedna žena je poginula i 11 civila je ranjeno u talibanskoj pucnjavi na zračnu luku i okolicu. Pojedinosti tih operacija u srijedu navečer nisu bile jasne i prema lokalnim medijima moglo bi biti više žrtava.

"Poduzimamo sve moguće mjere za izbjegavanje civilnih žrtava" navode iz Odlučne potpore i dodaju da "neprijatelji Afganistana i dalje djeluju u tim područjima i namjerno dovode civile u opasnost".

Kopirati
Drag cursor here to close