Turska traži izručenja

U Tursku do sada vraćeno 107 članova FETO-a

Govoreći za Anadolu Agency (AA) u prijestonici Ankari, ministar Abdulhamit Gul izjavio je da je Turska zatražila izručenje 504 osobe iz 91 zemlje.
Vijesti / Svijet | 27. 03. 2019. u 14:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupno 107 članova terorističke grupe FETO koji su pobjegli iz zemlje do sada je vraćeno u Tursku, rekao je u srijedu ministar pravde.

Govoreći za Anadolu Agency (AA)  u prijestonici Ankari, ministar Abdulhamit Gul izjavio je da je  Turska zatražila izručenje 504 osobe iz 91 zemlje.

''Broj pripadnika FETO-a prebačenih u Tursku do sada iznosi 107 ljudi'', kazao je Gul.

Podsjetio je da je Turska poslala zahtjev Sjedinjenim Državama da izruče čelnika terorističke organizacije FETO, Fetullaha Gulena, dugogodišnjeg stanovnika Pensilvanije.

Turska je ispunila američki zahtjev za pravosudnom suradnjom u istrazi FETO-a u Turskoj radi izručenja njegovih članova, dodao je turski ministar.

''Sve što je neophodno za izručenje Gulena dovršeno je u svim aspektima, u skladu s zakonom o izručenju. Ono što je od sada istinski potrebno jeste da se izručenje obavi'', kazao je. 

Ministar pravde izjavio je u intervjuu za AA da je Turska zatražila sastanak s Williaamom Barrom, nedavno imenovanim američkim državnim tužiteljem, kako bi raspravljali o pravnoj suradnji između Turske i SAD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close