Svijet

U sukobima s izraelskim vojnicima ranjeno najmanje 15 Palestinaca

Palestinski demonstranati ranjeni su u pušćanoj vatri izraelskih vojnika smještenih duž granice.
Vijesti / Svijet | 30. 01. 2019. u 11:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 15 Palestinaca  u utorak popodne ranili su izraelski vojnici tijekom sukoba koji su izbili na sjeveru pojasa Gaze, priopćio je medicinski dužnosnik.

Ashraf al-Qedra, glasnogovornik ministarstva zdravstva u Gazi, izjavio je novinarima da je 15 palestinskih demonstranata ranjeno u pušćanoj vatri izraelskih vojnika smještenih duž granice, dodajući da je jedan službenik hitne pomoći, također ranjen.

Ministarstvo zdravstva u Gazi tijekom jučerašnjeg dana je priopćilo da je 45-godišnji Palestinac u kritičnom stanju nakon što je ranjen u vrat u vatri izraelskih vojnika na sjeverozapadu pojasa Gaze, nedaleko od granice s Izraelom.

Deseci palestinskih demonstranata pridružili su se u utorak popodne redovnim tjednim prosvjedima na sjeveru pojasa Gaze, u blizini granice s Izraelom, priopćili su očevici, dodajući da su sukobi izbili u regiji u kojoj su smješteni izraelski vojnici.

Visoka komisija za marševe sa sjedištem u Gazi pozvala je palestinsko stanovništvo u priobalnoj enklavi da se pridruži redovnim tjednim mitinzima u utorak popodne.

Mitinzi su bili prekinuti na tri tijedna zbog hladnog vremena i obilnih kiša, ali je visoka komisija jučer odlučila da ih nastavi.

Od izbijanja marševa za povratak i prekida izraelske opsade 30. ožujka prošle godine, Palestinci su izvodili redovne tjedne antiizraelske prosvjede ponedjeljkom ili utorkom.

Izraelska vojska od tada je ubila više od 250 Palestinaca i ranila još najmanje 25.000 osoba, priopćila je al-Qedra, prenosi Xinhua

Najmanje 15 Palestinaca  u utorak popodne ranili su izraelski vojnici tijekom sukoba koji su izbili na sjeveru pojasa Gaze, priopćio je medicinski dužnosnik.

Kopirati
Drag cursor here to close