Ozlijeđena 131 osoba

U Sudanu 24 poginulih u višetjednim prosvjedima protiv predsjendika al-Bashira

''Usljed nereda poginule su 24, a ozlijeđena najmanje 131 osoba '', rekao je Ibrahim.
Vijesti / Svijet | 13. 01. 2019. u 09:55

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ilustracija  / Neredi u Sudanu

Najmanje 24 osobe su poginule, a 131 je ozlijeđena tijekom nereda u Sudanu koji su počeli 19. prosinca prošle godine, priopćeno je iz tužiteljstva te zemlje.

Glavni sudanski tužitelj Amir Muhammed Ibrahim je, na konferenciji u glavnom gradu Khartoumu, potvrdio je kako je od 19. prosinca, kada su počeli neredi u toj zemlji, u pokrajini Gadairf poginulo devet, te u Nilu šest, Sjeveru, Bijelom Nilu i glavnom gradu Khartoumu po tri osobe, prenosi Anadolija.

''Usljed nereda poginule su 24, a ozlijeđena najmanje 131 osoba '', rekao je Ibrahim.

Širom Sudana od 19. prosinca traju masovni antivladini prosvjedi koji su organizirani zbog rasta cijena, inflacije i sve lošije ekonomske situacije u toj zemlji.  

Savez sindikata kao organizator prosvjeda ima podršku sudanske opozicije, a do sada je došlo do četiri neuspješna pokušaj održavanja marša na predsjedničku palatu na obali Nila.

Sudanske sigurnosne snage su ranije rastjerale tisuće demonstranata koji su se okupili u centru glavnog grada Khartouma i zahtijevali ostavku predsjednika Omara al-Bashira, koji je na vlasti od 1989. godine.  

 

Kopirati
Drag cursor here to close