Službeno

U Srbiji potvrđeno 12 slučajeva zaraze koronavirusom

Iz Ministarstva apeliraju na građane i podsjećaju na značaj osobne odgovornosti u ovakvim situacijama...
Vijesti / Svijet | 11. 03. 2020. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Srbiji je do sada zabiježeno ukupno 12 potvrđenih slučajeva virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja do 8.00 sati testirani su uzorci 13 osoba od kojih je sedam bilo pozitivnih i šest negativnih na novi korona virus, objavljeno je na internestkim stranicama Ministarstva zdravlja Srbije.

Od sedam novih slučajeva, pet je povezano s dvije ženske osobe za koje je u utorak utvrđeno da su pozitivne nakon izravnog kontakta s državljankom strane zemlje koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na ovaj virus nakon povratka u državu gdje joj je prebivalište, piše Srna.

Preostala dva slučaja potvrđena su nakon njihovog boravka i kontakata s osobama u inostranstvu, u Italiji i Njemačkoj.

Iz Ministarstva apeliraju na građane i podsjećaju na značaj osobne odgovornosti u ovakvim situacijama, jer je ovim primjerom potvrđeno da su pojedinci olako shvatili upozorenja i preporuke struke, da kad imaju simptome ne idu u zatvorene prostore i među ljude.

Ističe se da se time mogućnost širenja virusa samo uvećava, jer jedna osoba sa simptomima ostvari i do 50 kontakata u takvim uvjetima, pa ne ugrožava samo svoje zdravlje, već i zdravlje drugih.

"Zato je od izuzetne važnosti da se poštuju preporuke struke, da se ne shvaćaju olako njihova upozorenja o praćenju simptoma i odgovornom ponašanju svakog pojedinca", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close