43-godišnjak

U Srbiji potvrđen prvi slučaj korona virusa

U Republici Srbiji registriran je prvi pacijent koji je obolio od COVID-19, istaknuo je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na izvanrednoj konferenciji za medije.
Vijesti / Svijet | 06. 03. 2020. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo zdravlja Srbije u petak ujutru je priopćilo da je potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom, prenosi Anadolija.

U Republici Srbiji registriran  je prvi pacijent koji je obolio od COVID-19, istaknuo je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na izvanrednoj konferenciji za medije.

“Obolio je muškarac star 43 godine, koji je u stabilnom općem stanju. Epidemiološka situacija u Republici Srbiji je pod kontrolom, poduzete su sve neophodne mjere“, kratko su rekli iz Ministarstva zdravlja Srbije.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 75 zemalja svijeta. Broj smrtnih slučajeva od zaraze korona virusom u svijetu je prešao 3.200, dok je više od 95.000 zaraženih.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je veoma visoko stanje globalne opasnosti. Bolest je službeno nazvana COVID-19.

Kopirati
Drag cursor here to close