Zaključavanje vikenda

U Srbiji će radit samo trgovine hranom, ljekarne i benzinske postaje

Također, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od ponedjeljka, 8. ožujka srednje škole prelaze na online nastavu.
Vijesti / Svijet | 05. 03. 2021. u 18:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od ponedjeljka, 8. ožujka srednje škole prelaze na online nastavu prodavaonice

U Srbiji će od subote od 12 sati do ponedjeljka ujutro raditi samo prehrambene prodavaonice, ljekarne i benzinske postaje, dok na planinama i skijalištima tijekom vikenda uopće neće raditi ni kafići ni prodavaonice, izjavio je danas član Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa epidemiolog Predrag Kon, javlja Anadolu Agency (AA).

"Što se tiče ostalog dijela Srbije, u subotu će sve raditi do 12 sati zbog zadušnica, a nakon 12 sati do ponedjeljka, 8. ožujka do šest sati ujutro samo prodavaonice hrane, lijekova i goriva", kazao je nakon sjednice Kriznog stožera u Beogradu.

Također, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od ponedjeljka, 8. ožujka srednje škole prelaze na online nastavu.

Kako je pojasnio, za vikend će kazališta moći raditi do 21 sat, a bit će održani i već zakazani sportski događaji, bez publike.

Sljedeći sastanak Kriznog stožera će biti održan u utorak, 9. ožujka, najavio je, a u ponedjeljak će sve raditi kao i do sada, odnosno ugostiteljski objekti, tržni centri i ostale uslužne djelatnosti do 20 sati, a prehrambene prodavaonice do 21 sat.

Nove mjere donesene su zbog toga što je prethodnih dana došlo do porasta novozaraženih koronavirusom, te se na dnevnom nivou bilježi između 3.000 i 4.000 novooboljelih. U bolnicama smješten je 4.161 pacijent, među kojima ih je 166 na respiratorima.

Kopirati
Drag cursor here to close