Grčka

U sklopu napora za spas turističke sezone otvorene trajektne linije

Mjere držanja socijalne distance i ograničenja broja putnika uvedene su na trajektima i u ugostiteljskim objektima, dok se državne zdravstvene usluge za borbu protiv novih slučajeva zaraze koronavirusom šire na otoke.
Vijesti / Svijet | 25. 05. 2020. u 08:48 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Grčkoj od ponedjeljak ponovo prometuju redovne trajektne linije do otoka, a restorani i barovi također su ponovo otvoreni jer je Vlada ubrzala napore da pokuša spasiti turističku sezonu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Putovanje na otoke od uvođenja restriktivnih mjera zbog pandemije koronavirusa krajem ožujka uglavnom je bilo ograničeno. Naime, pristup su imali samo dobavljači robe i stalni stanovnici.

Međutim, niska stopa broja zaraženih novim koronavirusom navela je Vladu Grčke da počne turističku sezonu 15. lipnja, prije nego što se očekivalo.

Mjere držanja socijalne distance i ograničenja broja putnika uvedene su na trajektima i u ugostiteljskim objektima, dok se državne zdravstvene usluge za borbu protiv novih slučajeva zaraze koronavirusom šire na otoke. Tako su prostori za intenzivnu njegu osigurani na pet otoka: Lesbosu, Samosu, Rhodosu, Zakynthosu i Krfu, gdje su već bili određeni postojeći kapaciteti.

Turizam je vitalni dio grčke ekonomije, s direktnim novčanim doprinosom većim od 10 posto i obilnim pratežim koristima. Grčku je prošle godine posjetilo više od 34 milijuna turista, potrošivši 18,2 milijardi eura, govore službeni podaci.

 

Kopirati
Drag cursor here to close