Državna TV

U potresu u Iranu više od 600 ozlijeđenih

"Broj ozlijeđenih osoba dosegao je 646 ... Većina ih nije hospitalizirana jer su im ozljede lakše", prenijela je televizija izjave dužnosnika.
Vijesti / Svijet | 26. 11. 2018. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U potresu magnitude 6.3 stupnja na iranskoj zapadnoj granici s Irakom ozlijeđeno je više od 600 ljudi, većina lakše, objavila je državna televizija u ponedjeljak te potvrdila da nije bilo smrtno stradalih.

Potres u nedjelju navečer osjetio se u najmanje sedam iranskih pokrajina, a najjače u Kermanšahu, gdje je prošle godine poginulo više od 600 ljudi a tisuće su ozlijeđene u najsmrtonosnijem potresu u više od deset godina.

"Broj ozlijeđenih osoba dosegao je 646 ... Većina ih nije hospitalizirana jer su im ozljede lakše", prenijela je televizija izjave dužnosnika.

Predsjednik iranske udruge Crveni polumjesec Mahmud Mohamadi Nasab za televiziju je rekao da nema poginulih.

  

Državna televizija izvijestila je i o manjoj šteti na nekim zgradama u regiji. Potres je izazvao klizišta, no sve lokalne ceste su i dalje otvorene za promet, a struja se vratila u većinu područja pogođenih potresom.

Američka geološka služba USGS objavila je da se potres dogodio na dubini od 65 kilometara, 114 kilometara od sjeverozapadnog grada Ilama, u blizini iransko-iračke granice.

Regija Kermanšah, gdje se potres u nedjelju najjače osjetio, nalazi se u blizini velikih rasjednih linija i stoga je sklona čestim potresima.

Potres magnitude 6,6 pogodio je 2003. regiju Kerman, pri čemu je poginulo više od 31.000 ljudi. Potres je sravnio povijesni grad Bam, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close