Dvadesetoro ozlijeđenih

U pokušaju zaustavljanja izgradnje mini-hidroelektrane aktiviste napali palicama i suzavcem

Nakon dvomjesečnog prosvjeda za obranu rijeka Šar planine, kada su mještani uspjeli ishoditi sklanjanje bagera, danas je uz pratnju specijalnih jedinica ponovo počeo kopati.
Vijesti / Svijet | 03. 05. 2019. u 16:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:RTS / Pokušali zaustaviti bager za izgradnju mini-hidroelektrane

Pripadnici kosovskog ROSU-a (Regional Operational Support Unit) upotrijebili su palice i suzavac protiv mještana općine Štrpce na Kosovu, koji su pokušali zaustaviti bager za izgradnju mini-hidroelektrane kada je krenuo ka mjestu Obereke. Dvadesetoro ljudi je ozlijeđeno, javlja  RTS-a. 

Nakon dvomjesečnog prosvjeda za obranu rijeka Šar planine, kada su mještani uspjeli ishoditi sklanjanje bagera, danas je uz pratnju specijalnih jedinica ponovo počeo kopati. 

U tijeku je miran prosvjed na mjestu zvanom Obereke, gdje je prisutna i lokalna policija i pripadnici ROSU-a.

Video: SUKOB MESTANA STRPCA SA KPS POLICIJOM 03.05.2019.

 Općina Štrpce je donijela odluku o obustavi radova na izgradnji mini hidroelektrane zbog zamućenja vode za piće u rezervoaru a samim tim i zbog ugrožavanja vodoopskrbe i ta odluka je i dalje na snazi. 

Gradonačelnik općine Štrpce Bratislav Nikolić najoštrije je osudio prekomjernu upotrebu sile od strane specijalaca i ocijenio da je to napad na sve stanovnike Štrpca. 

''Ono što se jutros dogodilo, kada je uslijed prekomjerne upotrebe sile povrijeđeno dvadeset mještana naše općine je nešto što je nedopustivo i nešto što više nikad ne smije da se ponovi. Stava smo da se svi problemi moraju rješavati jedino na miran način'', istakao je Nikolić. 

Kopirati
Drag cursor here to close