Predizborna obećanja

U Nizozemskoj žele formiranje "ministarstva čišćenja od islama"

U Nizozemskoj će 17. ožujka biti održani izbori za koje je Slobodarska stranka Geerta Wildersa na internet stranici objavila predizborni program mjera i politike za iduće četiri godine
Vijesti / Svijet | 09. 01. 2021. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemska ekstremno desničarska Slobodarska stranka (PVV) među predizborna obećanja je stavila i formiranje takozvanog “ministarstva za čišćenje od islama“, javlja Anadolu Agency (AA).

U Nizozemskoj će 17. ožujka biti održani izbori za koje je Slobodarska stranka Geerta Wildersa na internet stranici objavila predizborni program mjera i politike za iduće četiri godine.

Među predizbornim obećanjima stoji da će islam biti proglašen totalitarnom ideologijom i da će biti formirano ministarstvo koje će se baviti čišćenjem Nizozemske od islama i migranata.

PVV u svom programu navodi da neće primati izbjeglice i migrante u Nizozemsku te da će zabraniti širenje “islamske ideologije“ posredstvom džamija i islamskih centara.

Nizozemski radikalni desničari žele zabraniti muslimankama nošenje marame na javnim mjestima i u potpunosti zatvoriti sve centre za prihvat migranata u toj zemlji.

Wildersovi radikali također najavljuju da će oduzeti pravo glasa građanima s dvojnim državljanstvima.

Kopirati
Drag cursor here to close