Eskaliralo nasilje

U neredima u Hong Kongu prosvjednici zapalili čovjeka

U šestom mjesecu protuvladinih prosvjeda u Hong Kongu nasilje je eskaliralo, a prosvjednici su zapalili čovjeka.
Vijesti / Svijet | 11. 11. 2019. u 09:37 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U šestom mjesecu protuvladinih prosvjeda u Hong Kongu nasilje je eskaliralo, a prosvjednici su zapalili čovjeka.

Prodemokratski prosvjednici zalili su zapaljivom tekućinom i zapalili čovjeka koji im se suprotstavio, javlja CNN.

Izvor iz policije Hong Konga potvrdio je da istražuju incident koji se dogodio blizu stanice podzemne Ma On Shan u Novim teritorijima.

Iz bolnice su potvrdili da su zaprimili pacijenta s teškim opeklinama. U kritičnom je stanju na intenzivnoj njezi.

Video, koji CNN ne prikazuje zbog uznemirujućeg sadržaja, pokazuje neidentificiranog, nenaoružanog muškarca u verbalnom sukobu s prosvjednicima. Uzvikivao im je uvrede, a čuje se i kako govori: "Vi svi niste Kinezi."

Nakon toga se vidi da netko tko nije u kadru kamere zalijeva muškarca tekućinom i upaljačem ga pali nakon čega je čovjek u potpunosti okružen plamenom.

Policija je pucala pravim mecima prema prosvjednicima u istočnom dijelu hongkonškog otoka, objavili su lokalni mediji. Cable TV je objavila da je jedan prosvjednik teško ranjen. Na video snimkama vidi se ranjeni prosvjednik kako leži u lokvi krvi.

Bolnički izvori navode da je jedan teško ranjeni 21-godišnjak primljen u bolnicu te da je operiran.

Policija je u izjavi ustvrdila da su radikalni prosvjednici podigli barikade na više lokacija u gradu te je pozvala prosvjednike da "odmah prestanu s ilegalnim aktivnostima".

Policija je prvi puta upotrijebila prave metke pucajući na prosvjednike u kolovozu kada su ranjena dvojica tinejdžera. Obojica su preživjela.

Prosvjedi koji su započeli prije više od pet mjeseci ne posustaju. Prosvjednici su bijesni zbog kineskog miješanja u slobode u Hong Kongu zajamčene u okviru predaje te bivše britanske kolonije matici zemlji 1997. Službena Kina te optužbe odbacuje kao neutemeljene, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close