Božićna poruka

U najtežem razdoblju za Britance kraljica Elizabetha poslala poruku narodu

Tradicionalno božićno obraćanje narodu.
Vijesti / Svijet | 25. 12. 2020. u 18:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve više ljudi želi za ovaj Božić samo obični zagrljaj, izjavila je britanska kraljica Elizabeth u redovnoj godišnjoj prazničnoj poruci, naglašavajući da će praznik biti težak za one koji su izgubili najvoljenije u pandemiji COVID-19 ili su razdovojeni restrikcijama obiteljskim okupljanja.

U tradicionalnom unaprijed snimljenom boižićnom obraćanju narodu, 94-godišnja kraljica u više je navrata govorila o svojoj nadi u budućnost, istovremeno priznajući da milijuni Britanaca neće biti u stanju prisustvovati tradicionalnom obiteljskim okuplljanjima u ovoj godini.

''Naravno za mnoge će ovo doba godine biti obilježeno tugom; neki oplakuju gubitak najdražih, a drugi žale za prijateljima i članovima obitelji koji su distancirani od njih radi sigurnosti, a kada svi uistinu žele da im ovaj Božić bude prilika za jednostavni zagrljaj ili stisak ruke'', kazala je Elizabeth.

''Ako ste među njima, niste sami. I dopustite mi da vam uputim svoje misli i molitve'', dodala je britanska kraljica, prenosi Reuters.

Video: Horrible Histories - The Monarchs Song
Kopirati
Drag cursor here to close