Skriveni

U Italiji pronađeno 29 milijuna doza AstraZenecina cjepiva

Utvrdi li se da je to cjepivo bilo namijenjeno izvozu, trebalo bi razmotriti blokadu izvoza, rekao je dužnosnik iz ureda francuskog predsjednika.
Vijesti / Svijet | 24. 03. 2021. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo 29 milijuna doza AstraZenecina cjepiva protiv bolesti COVID-19 pronađeno je tijekom vikenda u tvornici u Italiji, rekao je u srijedu francuski dužnosnik, a tek treba utvrditi je li cjepivo bilo namijenjeno izvozu.

Utvrdi li se da je to cjepivo bilo namijenjeno izvozu, trebalo bi razmotriti blokadu izvoza, rekao je dužnosnik iz ureda francuskog predsjednika.

AstraZeneca trebala bi povećati isporuke cjepiva Europskoj uniji nakon tog otkrića, rekao je u srijedu njemački vladin izvor, prenosi Hina.

''Možda se sada pruža prilika da se značajno poveća isporuku (Europskoj uniji), što je glavni direktor (AstraZenece) obećao'', rekao je izvor.

Kako piše talijanska La Stampa ogromna količina cjepiva AstraZenece u talijanskoj tvornici trebala je biti izvezena u Britaniju, otkrile su talijanske vlasti

Ogromna količina doza sakrivena je u tvornici Catalent Anagni. Bila je, kako navodi La Stampa, spremna za transport u Veliku Britaniju, ali talijanske su je vlasti otkrile u sklopu istrage koju je pokrenula Europska komisija.

U Italiji se, dakle, nalazi cjepivo za koje se bore EU i Velika Britanija. Ova količina cjepiva je od izuzetnog značaja i za EU i za Britaniju. Što se tiče Europske unije, to je dvostruko od onoga što je cijela Europska unija dosad dobila od AstraZenece, dok za Britance ona znači jamstvo da će gotovo 15 milijuna građana dobiti drugu dozu cjepiva.

Kopirati
Drag cursor here to close