Korona ...

U Italiji je situacija sad gora nego što je bila u Kini prije mjesec dana

''U Italiji je situacija sad gora nego što je bila u Kini prije mjesec dana, pa je potpuno nepredvidiva i jako je teško bilo što prognozirati'', rekao je za 24sata.hr ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.
Vijesti / Svijet | 03. 03. 2020. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U zemljama članicama Europske unije do jučer je bilo 2100 zaraženih, objavila je povjerenica za zdravstvo Europske komisije Stella Kyirakides'', od čega ih je 38 umrlo.

Zbog toga je Europska unija od jučer podignula rizik od korona virusa s umjerenog na visok, prenosi 24sata.hr

Unutar Europske unije zaraza se najviše proširila Italijom, gdje su potvrđena 1703 oboljela, a 41 je umro. 

Tamošnje vlasti pozivaju građane starije od 65 godina da ne izlaze iz kuća barem sljedeća dva-tri tjedna. 

''Mi zasad imamo dosta povoljnu epidemiološku situaciju u odnosu na to kakvu razmjenu imamo s Talijanima, ali jako je teško predvidjeti što će se događati. Sad već i Nijemci imaju 130 slučajeva zaraze, Francuzi, Austrijanci, Švicarci... Dakle, može nam sumnja doći i iz nekog drugog izvora. U Italiji je situacija sad gora nego što je bila u Kini prije mjesec dana, pa je potpuno nepredvidiva i jako je teško bilo što prognozirati'', rekao je za 24sata.hr ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović zbog toga najavljuje i strože mjere ako se u Italiji situacija nastavi ovako odvijati.

A nakon što je francuski ministar zdravstva savjetovao izbjegavanje rukovanja, to je poslušao i njemački ministar Horst Seehofer, pa je na jučerašnjem summitu odbio rukovati se s kancelarkom Angelom Merkel kad mu je pružila ruku. 

Nasmijala se i rekla da razumije situaciju. I francuski biskupi su se poveli za tim, pa savjetuju svećenicima da hostije ne daju u usta i da isprazne škropionice na ulazima u crkve, a vjernicima da se pri davanju mira ne rukuju.

Kopirati
Drag cursor here to close