U Hrvatskoj 12-ti zaraženi, u Americi na kruzeru više od 20 pozitivnih na koronavirus

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu u subotu ujutro su objavili kako je potvrđena još jedna oboljela osoba novim koronavirusom
Vijesti / Svijet | 07. 03. 2020. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Obalna straža / Grand Princess

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu u subotu ujutro su objavili kako je potvrđena još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno 12 oboljelih osoba.

Radi se o bliskom kontaktu drugog bolesnika s koronavirusom u Varaždinu.

Zaraženi na kruzeru

Na kruzeru "Grand Princess" kojemu je bilo zabranjeno uploviti u luku u San Franciscu 21 od 46 testiranih osoba bila je pozitivna na koronavirus pa je američki potpredsjednik Mike Pence izjavio kako će brod biti prebačen u nekomercijalnu luku u kojoj će svih 3400 putnika biti testirano.

Od 21 osobe kod kojih je potvrđen koronavirus njih čak 19 su članovi posade.

Predsjednik Donald Trump izjavio je kako bi on osobno želio da svi putnici ostanu u karanteni na brodu, ali kako će konačnu odluku prepustiti struci.

Zadržavanje putnika na brodu na kojemu se pojavila zaraza pokazala se katastrofalnom strategijom nedavno u Japanu jer je takva odluka za posljedicu imala jedno od najvećih žarišta epidemije koja se širi svijetom.

Koronavirus se širi i SAD-om gdje je dosada zabilježeno 15 smrtnih slučajeva, a u petak su prvi oboljeli registrirani u šest novih saveznih država - Pennsylvaniji, Indiani, Minnesoti, Kentuckyju, Oklahomi i Nebraski - pa je broj saveznih država u kojoj se pojavio virus narastao na 25.

Kopirati
Drag cursor here to close