Od sljedećeg tjedna

U Francuskoj obvezne maske u zatvorenim javnim prostorima

Nakon što je predsjednik Emmanuel Macron tu odluku najavio 14. srpnja, pobornici obaveznog nošenja maski su to zdušno pozdravili, no traže da se u primjenu te mjere krene odmah, bez odlaganja, uključujući i na radnim mjestima.
Vijesti / Svijet | 16. 07. 2020. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od sljedećeg tjedna Francuska uvodi obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima otvorenim za javnost, "posebice u trgovinama", objavio je u četvrtak premijer Jean Castex.

"Ta mjera stupa na snagu sljedeći tjedan", rekao je premijer. Po njegovim riječima nošenje maski predstavlja "mjeru prevencije i učinkovite zaštite".

Nakon što je predsjednik Emmanuel Macron tu odluku najavio 14. srpnja, pobornici obaveznog nošenja maski su to zdušno pozdravili, no traže da se u primjenu te mjere krene odmah, bez odlaganja, uključujući i na radnim mjestima, prenosi Hina.

U okrugu Mayenne, na zapadu zemlju, više je žarišta covida-19, a broj novooboljelih u tjedan dana iznosi 50 na 100.000 stanovnika.

U pariškoj regiji, kazao je ministar zdravstva Olivier Veran, uočen je blagi povratak epidemije te je Francuze pozvao na "oprez".

Francuska je platila tešku cijenu epidemije koronavirusa, s više od 30.000 mrtvih i gotovo dvomjesečnom karantenom cijele populacije, od sredine ožujka do sredine svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close