Epidemija

U EU 38 umrlih od koronavirusa, najviše u Italiji

"Imamo 2100 zabilježenih slučajeva koronavirusa u 18 država članica, a do sada je umrlo 38 europskih građana", rekla je Kyirakides na konferenciji za novinare.
Vijesti / Svijet | 02. 03. 2020. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zemljama članicama Europske unije do ponedjeljka ujutro 2100 osoba je zaražena koronavirusom, a 38 ih je umrlo, objavila je povjerenica za zdravstvo Stella Kyirakides.

"Imamo 2100 zabilježenih slučajeva koronavirusa u 18 država članica, a do sada je umrlo 38 europskih građana", rekla je Kyirakides na konferenciji za novinare.

Najviše umrlih je u Italiji (35), u Francuskoj dvije osobe a u San Marinu jedna. U Italiji je zabilježeno i najviše zaraženih, blizu 1700 od ukupno 2100.

Europska komisija je u ponedjeljak organizirala konferenciji za novinare na temu koronavirusa na kojoj su sudjelovali predsjednica Ursula von der Leyen i još petero povjerenika.

Ursula von der Leyen je rekla da je Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio da je razina rizika "podignuta od umjerene prema povišenoj za stanovnike EU-a".

"To znači da se virus nastavlja širiti", rekla je von der Leyen.

Prema riječima povjerenice za unutarnje poslove Ylve Johansson nijedna zemlja članica nije objavila namjeru da uvede granične kontrole zbog širenja virusa.

Povjerenik za ekonomske i monetarne poslove Paolo Gentiloni je rekao da je uvoz sirovina iz Kine u Europsku uniju u padu, ali da je još prerano za ocjenu kakve će biti posljedice za gospodarstvo zbog koronavirusa. Istaknuo je da zemlje članice trebaju imati koordinirani i pravodobni odgovor za suočavanje s ekonomskim posljedicama epidemije, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close