Nairobi - London

U dvorište im s neba pao čovjek

Zbog sile udarca, tijelo nesretnog slijepog putnika je oštetilo beton u dvorištu.
Vijesti / Svijet | 02. 07. 2019. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Avion zrakoplovnog prijevoznika Kenya Airways

Avion Kenya Airwaysa krenuo je spuštati kotače i slijetati prema londonskoj zračnoj luci Heathrow. Bio je iznad londonskog predgrađa Clapham. 

''Čula sam udarac i mislila kako je skela pala. Muž je otišao da vidi što se događa i vratio se izbezumljen. Susjeda mu je rekla da im je u vrt s neba pao čovjek'', ispričala je stanovnica Claphama.

Nepoznati muškarac pao je u vrt, jako blizu čovjeka koji se sunčao u tom trenutku, prenosi portal 24sata.hr

''Nije ni shvatio što se događa, zaspao je u dvorištu dok se sunčao i probudio ga je udarac. Tijelo je doslovno palo metar od njega, bio je jako potresen'', istaknuo je prijatelj susjeda.

Zbog sile udarca, tijelo nesretnog slijepog putnika je oštetilo beton u dvorištu. 

''Nekoliko nas je bilo u kući, srećom je samo on bio vani. Nitko ne bi preživio taj udarac, bio je zastrašujući'', objasnio je prijatelj. Dodao je da je potreseni susjed otišao iz svoje kuće u Londonu i privremeno odsjeda kod svoje obitelji van grada. 

Policija je potvrdila da je riječ o ilegalnom putniku koji se vozio u podvozju zrakoplova koji je putovao iz Nairobija u London. Smrt im nije sumnjiva.

Iz Kenya Airwaysa kažu da se radi o nesretnom slučaju i poručili su da surađuju s vlastima. 

Iako su pokušali identificirati tijelo, policija to još nije uspjela. Svjedoci i ostali poznanici susjeda u čiji je vrt pao ističu da vrt nije pretjerano velik, a da je u njemu nakon udarca bilo više nego samo krvi. Tijelo je potpuno uništeno. Istražitelji su uspjeli pronaći torbu, hranu i vodu u dijelu aviona u kojem se putnik skrivao. 

Još nije poznato je li putnik bio mrtav i prije nego što je pao. Na visini na kojoj je bio avion zna biti i -60 stupnjeva Celzija, a razina kisika značajno pada. Policija je potvrdila da je bilo rijetkih slučajeva gdje ljudi to prežive, no da uglavnom izgube svijest zbog manjka kisika i hipotermije te jednostavno ispadnu kada avion krene vaditi kotače. 

U lipnju 2015. Carlito Vale iz Mozambika sakrio se u podvozje aviona British Airwaysa. Pao je na krov ureda u Richmondu. Drugi čovjek je čudom preživio isti let iz Južne Afrike. U podvozju je bio čak 11 sati. 

Rumunj (20) također se sakrio u podvozje privatnog aviona koji je letio iz Beča na londonski Heathrow 2010. Letio je relativno nisko zbog čega je muškarac imao dovoljno kisika. 

U srpnju 2013. Kikmet Komur (32) iz Turske ostao je bez kisika u podvozju aviona British Airwaysa. "Ukrcao" se u Istanbulu i htio je otići u London vidjeti svoju djevojku. 

Kopirati
Drag cursor here to close