Od danas

''Tvrdi'' lockdown u dijelovima Austrije

Mjere u ovim saveznim pokrajinama, u kojima živi četiri od devet milijuna građana Austrije, za sada će biti na snazi do 10. travnja.
Vijesti / Svijet | 01. 04. 2021. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog naglog rasta broja novozaraženih u pandemiji koronavirusa veliki dijelovi Austrije od četvrtka ponovo uvode stroge mjere zatvaranja.

U saveznim pokrajinama Beč, Gradišće i Donja Austrija se ponovno uvodi mjera zatvaranja najvećeg dijela maloprodaje. Isto tako se ponovno zatvaraju i kulturne ustanove poput muzeja i galerija. Mise su preko Uskrsa dozvoljene uz stroga pravila higijene.

Izlazak iz vlastitog stana je dozvoljen samo uz opravdani razlog. Susreti su ograničeni na samo jednu osobu iz nekog drugog domaćinstva.

Mjere u ovim saveznim pokrajinama, u kojima živi četiri od devet milijuna građana Austrije, za sada će biti na snazi do 10. travnja.

Sedmodnevna incidencija u ove tri austrijske savezne pokrajine, koje su smještene na istoku zemlje, prema posljednjim je podacima iznosila 340. U ostatku Austrije je ova vrijednost nešto niža i iznosi 260 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Stručnjaci su u više navrata tražili uvođenje strogih mjera zatvaranja kako bi se smanjio nagli rast i prekinuo treći epidemijski val. Oni istodobno upozoravaju na preopterećenost kapaciteta na intenzivnim bolničkim odjelima.

Kako bi ubrzala proces cijepljenja, austrijska vlada u srijedu je najavila kupovinu ruskog cjepiva Sputnjik V, iako ovo cjepivo još nije odobreno u Europskoj uniji.

Austrija se nalazi na čelu zemalja, među kojima je i Hrvatska, koje nisu zadovoljne praksom raspodjele cjepiva unutar Europske unije.

U Austriji je do sada cijepljeno 1,5 milijuna građana, piše Hina. 

Kopirati
Drag cursor here to close