Od pištolja do strojnica

U Austriji uhićen hrvatski državljanin zbog ilegalne prodaje oružja

Istražitelji, koji su se predstavili kao kupci, kod uhićenog su pronašli veću količinu oružja među kojima su se nalazila i dvije jurišne puške, pištolji, strojnice te tzv. pump-guns.
Vijesti / Svijet | 05. 02. 2019. u 12:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Austriji uhitila je u ponedjeljak hrvatskog državljanina zbog sumnje u trgovanje oružjem kao i prevare austrijskog sustava socijalne pomoći. 

"61-godišnji državljanin Republike Hrvatske tereti se za ilegalni uvoz i prodaju oružja, između ostalog pištolja i automatskog oružja", priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Austrije, prenosi Hina. 

Istražitelji, koji su se predstavili kao kupci, kod uhićenog su pronašli veću količinu oružja među kojima su se nalazila i dvije jurišne puške, pištolji, strojnice te tzv. pump-guns. 

Hrvatski državljanin je, kako prenose austrijski mediji, optužen i zbog prevare socijalnog sustava zbog lažnog prijavljivanje adrese u Austriji. 

Uz 61-godišnjeg hrvatskog državljana uhićeno je još i šest austrijskih državljanina koji su ilegalno preprodavali oružje. Kod jednog od njih je pronađena i veća količina memorabilija iz razdoblja nacionalsocijalizma.

Kopirati
Drag cursor here to close