Zapeti k'o puške

Turska vojska čeka znak za početak velike invazije na sjever Sirije

Turska je priopćila da uskoro planira izvesti vojnu operaciju na sjeveru Sirije i to istočno od rijeke Eufrat.
Vijesti / Svijet | 08. 10. 2019. u 08:45 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane Turske je priopćilo da su završene sve pripreme za operaciju u Siriji.

''Turske oružane snage (TSK) nikada neće tolerirati formiranje terorističkog koridora na našim granicama. Sve pripreme za operaciju su završene'', navodi se u priopćenju ovog ministarstva.

''Ključno je uspostaviti sigurnu zonu - mirovni koridor kako bi doprinijeli stabilnosti i miru naše regije te kako bi Sirijci imali siguran život'', navodi se također na Twitteru Ministarstva obrane Turske.

Turska je priopćila da uskoro planira izvesti vojnu operaciju na sjeveru Sirije i to istočno od rijeke Eufrat.

Turska stalno upozorava na terorističku prijetnju koju na sjeveru Sirije predstavljaju, kako ih oni nazivaju, terorističke organizacije YPG/PKK i ISIS i planira vojne operacije kako bi spriječila formiranje bilo kakvih koridora i entiteta pod okupacijom ''terorista''.

Video: Turkey set to invade northern Syria after US gives blessing

Oružane snage Turske su već uspješno provele vojne operacije ''Štit Eufrata'' i ''Maslinova grana'' u kojima su oslobođeni gradovi na sjeverozapadu Sirije i u kojima su stečeni uvjeti za povratak stotina tisuća sirijskih izbjeglica.

Službena Ankara upozorava da YPG predstavlja sirijski ogranak terorističke organizacije PKK koja je u protekla tri desetljeća ubila najmanje 30.000 osoba. Ta teroristička skupina pod okupacijom drži sjevernosirijske regije na istočnoj obali Eufrata.

Kopirati
Drag cursor here to close