Mediteran

Turska upozorila Francusku

Francuska vojska izvela je vojne vježbe s grčkim snagama u regiji u četvrtak, sudeći po vojnim izvorima, prenosi Reuters.
Vijesti / Svijet | 14. 08. 2020. u 14:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu izjavio je u petak da bi se Francuska trebala suzdržati od koraka koji vode eskalaciji napetosti u istočnom Mediteranu, gdje je Ankara uvučena u spor s Grčkom a u vezi turske eksploatacije plina i nafte u spornim vodama.

Švicarska je ponudila da posreduje u sporu, i Turska je u principu pristala na to, izjavio je Cavusoglu na konferenciji za novinare sa svojim švicarskim kolegom u Bernu koju je prenosila turska televizija, dodajući da će Grčkoj biti odgovoreno ukoliko bude provocirala turski istraživački brod Oruc Reis u toj regiji.

Francuska vojska izvela je vojne vježbe s grčkim snagama u regiji u četvrtak, sudeći po vojnim izvorima, prenosi Reuters.

Istodobno, turski predsjednik Tayyip Erdogan upozorio je u petak Grčku da će njegova zemlja odgovoriti na svaki napad na svoj istraživački brod Oruc Reis u istočnom Sredozemlju, nakon što je izbio spor između dvije članice NATO-a oko istraživanja podmorja u regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close