Turska proširila istragu u vezi nestanka novinara Khashoggija

Glavni tužitelj Irfan Fidan kazao je u pisanom priopćenju da će javnost biti obaviještena o istrazi "kada to bude potrebno".
Vijesti / Svijet | 18. 10. 2018. u 16:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EPA / Saudijski konzulat u Turskoj

Ured glavnog istanbulskog odvjetnika priopćio je u četvrtak da je u tijeku istraga u vezi nestanka saudijskog novinara Jamala Khashoggija i da je ona u skladu sa svim međunarodnim zakonima i konvencijama u svim aspektima.

Glavni tužitelj Irfan Fidan kazao je u pisanom priopćenju da će javnost biti obaviještena o istrazi "kada to bude potrebno".

Kako pišu mediji, turska policija je proširila istragu u svrhu da pribavi više dokaza na mjestu gdje je Khashoggi boravio u šumskom području oko Istanbula i na farmi u susjednoj provinciji Yalova, piše Fena.

Policija i forenzičari su pretresli konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu, ured generalnog konzula, kao i vozila koja pripadaju konzulatu, prenosi Xinhua.

Lokalni mediji tvrde da su istražitelji pronašli "određene dokaze" da je novinar, kojeg nitko nije vidio otkako je ušao 2. listopada u zgradu, ubijen u konzulatu.

Podsjetimo, CNN je ranije prenio izjave neimenovanog turskog dužnosnika  da je tijelo nestalog novinara, Jamala Khashoggija izrezano na komade nakon što je ubijen.

O tome da je njegovo tijelo nakon smrti izrezano na komade prvi je pisao New York Times, a CNN se poziva na izjavu turskog dužnosnika koji im je isto potvrdio nakon opširne pretrage konzulata. Agencija AP danas je, pozivajući se na visoke dužnosnike iz Turske, objavila kako vlasti imaju dokaze da je novinar, koji je među ostalim pisao i za Washington Post, ubijen u konzulatu. Saudijski princ prijestolonasljednik složio se da mora doći do temeljite istrage nestanka saudijskog novinara Jamala Khashoggija, objavile su Sjedinjene Države nakon objava medija da će Rijad priznati da je on ubijen tijekom ispitivanja

Kopirati
Drag cursor here to close