Eliminiranje svih prepreka bilateralnoj trgovini

Turska prepolovila carine na 22 američka proizvoda

"S ovom odlukom, carine koje se naplaćuju na navedene proizvode iz SAD-a bit će smanjene sa 521,2 milijuna na 260,6 milijuna dolara", kazala je ministrica Ruhsar Pekcan na Twitteru.
Vijesti / Svijet | 22. 05. 2019. u 12:44 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska je odlučila smanjiti za polovinu dodatne carine na 22 proizvoda iz SAD-a u uzajamnom potezu, izjavila je u srijedu ministrica trgovine.
Taj potez uslijedio je nakon što je američka vlada objavila da je smanjila carine na uvoz turskog željeza i čelika na 25 posto s 50 posto prošli tijedan.

"S ovom odlukom, carine koje se naplaćuju na navedene proizvode iz SAD-a bit će smanjene sa 521,2 milijuna na 260,6 milijuna dolara", kazala je ministrica  Ruhsar Pekcan na Twitteru.

Popis proizvoda obuhvaća rižu, alkoholna pića, kozmetičke proizvode i neka motorna vozila, prenosi Anadolija Agencija (AA).

Turska nastavlja raditi na eliminiranju svih prepreka bilateralnoj trgovini i postizanju cilja u obostranom trgovinskom obimu, dodala je ministrica.

U veljači su turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i američki predsjednik Donald Trump postavili cilj od 75 milijardi dolara u bilateralnoj trgovini.

Kopirati
Drag cursor here to close