Erdogan

Turska ne može više: Potrošili više od 37 milijardi dolara na izbjeglice

U obraćanju na 6. ministarskoj konferenciji u sklopu Budimpeštanskog procesa, u Istanbulu, Erdogan je istaknuao da izgradnja visokih zidova s bodljikavom žicom nije rješenje da se spriječe ilegalne migracije
Vijesti / Svijet | 20. 02. 2019. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da se Turska sama neće moći suočiti s mogućim novim valom migranata. 

U obraćanju na 6. ministarskoj konferenciji u sklopu Budimpeštanskog procesa, u Istanbulu, Erdogan je istaknuao da izgradnja visokih zidova s bodljikavom žicom nije rješenje da se spriječe ilegalne migracije, javlja agencija Anadolija.  

Napomenuo je da širom svijeta postoji oko 260 milijuna migranata, preko 68 milijuna raseljenih osoba i više od 25 milijuna izbjeglica. 

Istaknuo je da je Turska potrošila više od 37 milijardi dolara vlastitih nacionalnih resursa za zbrinjavanje izbjeglica. 

''Mi smo tijekom osam godina prihvatili četiri milijuna ljudi, dok neke zemlje koje posjeduju veće ekonomske mogućnosti jedu se međusobno kako ne bi prihvatili 100-150 izbjeglica'', rekao je Erdogan. 

Dodao je kako neki političari u Europi retorikom protiv migranata pokušavaju osvojiti glasove građana. 

''Europski političari, posebno rasističke stranke, pokušavaju doći na vlast, iskazujući neprijateljstvo prema izbjeglicama'',  kazao je turski predsjednik. 

Ministarska konferencija u sklopu Budimpeštanskog procesa je forum koji već više od 25 godina okuplja niz zemalja i međunarodnih organizacija oko pitanja migracija.

Kopirati
Drag cursor here to close