Nove mjere

Turska ide u potpuno zatvaranje od 29. travnja do 17. svibnja

U spomenutom razdoblju obustavlja se nastava licem u lice u svim školskim ustanovama
Vijesti / Svijet | 27. 04. 2021. u 08:59 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je da se u njegovoj zemlji, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, uvodi potpuno zatvaranje od četvrtka 29. travnja do ponedjeljka 17. svibnja ove godine, javlja Anadolija.

Erdogan je nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u Ankari podijelio detalje koji se tiču uvođenja novih mjera u Turskoj u borbi protiv koronavirusa.

''Prelazimo na potpuno zatvaranje u četvrtak, 29. travnja, od 19 sati do ponedjeljka, 17. svibnja, do 5 sati”, rekao je Erdogan.

Dodao je kako će u okviru novih epidemioloških mjera međugradska putovanja biti moguća samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prijevoza radit će samo uz 50 posto kapaciteta.

Izuzev organizacija koje su izuzete u odlukama Ministarstva unutarnjih poslova, svi poslovni subjekti će obustaviti poslovanje.

Obustavlja se nastava licem u lice u svim školskim ustanovama, a svi ispiti će biti odgođeni.Lanci marketa bit će zatvoreni nedjeljom, a ostalim danima nastavit će raditi samo u određeno vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close