Island nudi

Turistima dva tjedna besplatnih testiranja na koronavirus

Island će u početku moći testirati 500 turista dnevno, no za nekoliko se tjedana očekuje povećanje na 4000 testova dnevno.
Vijesti / Svijet | 15. 06. 2020. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Island, kao popularno turističko odredište planira svim stranim turistima ponuditi besplatno testiranje na koronavirus tijekom zadnjih dvaju tjedana u lipnju.

Islandska vlada nedavno je objavila da će putnici na Island od 15. lipnja pri ulasku u zemlju morati izabrati hoće li biti podvrgnuti testu ili će ići u 14-dnevnu karantenu.

U međuvremenu su dužnosnici obavijestili da će test u iduća dva tjedna biti besplatan, a nakon toga će se naplaćivati 113 dolara (755 kuna). Djeca se neće morati testirati.

Island će u početku moći testirati 500 turista dnevno, no za nekoliko se tjedana očekuje povećanje na 4000 testova dnevno.

U toj je državi dosad zabilježeno nešto više od 1800 zaraženih koronavirusom, 10 ljudi je umrlo od posljedica bolesti, a trenutačno su aktivna još samo tri slučaja, prenosi Hina.

"Želimo sačuvati napredak koji smo ostvarili i kad nam počnu dolaziti turisti", rekao je glavni islandski epidemiolog Thorolfur Gudnason.

Island će od 15. lipnja dopustiti dolaske iz zemalja EU-a, Britanije, EFTA-e i Europske ekonomske zone (EEA).

Kopirati
Drag cursor here to close