Gdje si krenuo?

Turci uhitili Hrvata koji se otišao priključiti islamistima: Preobratio se na islam pa krenuo u džihad

Htio je u Siriju, ali je uhićen po ekspresnom postupku
Vijesti / Svijet | 07. 03. 2020. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska policija uhitila je hrvatskog državljanina koji je iz Hrvatske krenuo u Siriju kako bi se borio u redovima islamskih džihadista, doznaje Jutarnji list.

Uhićenje se dogodilo prije nekoliko dana, a prema informacijama Jutarnjeg lista, riječ je o 20-godišnjem hrvatskom državljaninu iz okolice Koprivnice, koji se preobratio na islam.

Sadržaj se nastavlja...

Dnevnik doznaje kako je muškarac duže vrijeme pod nadzorom hrvatskih službi sigurnosti.

On je u Siriju krenuo prije nekoliko dana, a nakon uhićenja po ekspresnom postupku, u suradnji s hrvatskim službama, deportiran je u Hrvatsku, gdje se sada nalazi.

Turci deportiraju teroriste

Ministarstvo unutarnjih poslova Turske objavilo je da je nastavilo deportacije stranih terorista u njihove zemlje, koje su započele još prošle godine. Iako u svom izvješću ministarstvo to nije navelo, turski mediji objavili su kako je među deportiranim teroristima i jedan hrvatski državljanin.

Jutarnji list dobio je potvrdu te informacije u visokim policijskim krugovima. Zasad nema informacija o detaljima uhićenja i deportacije hrvatskog državljanina.

Prema posljednjem javnom izvješću Sigurnosne obavještajne agencije (SOA) iz lipnja prošle godine, na području pod kontrolom ISIL-a boravilo je ukupno sedam osoba koje imaju (i) hrvatsko državljanstvo, dvojica muškaraca i pet žena. Nijedna od tih osoba nije radikalizirana u Hrvatskoj, niti se ISIL-u pridružila iz Republike Hrvatske, donosi Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close