Završne riječi

Trumpovi odvjetnici pozvali Senat da ga oslobodi

Završilo je iznošenje obrane na suđenju u procesu opoziva Donalda Trumpa.
Vijesti / Svijet | 03. 02. 2020. u 22:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnici Donalda Trumpa završili su u ponedjeljak iznošenje obrane na suđenju u procesu opoziva američkog predsjednika, pozivajući senatore, koji u srijedu trebaju objaviti svoju odluku, da ga oslobode.

Završilo je iznošenje obrane na suđenju u procesu opoziva Donalda Trumpa. Njegovi su odvjetnici u završnoj riječi Senat pozvali da ga oslobodi. "Došao sam vas danas zatražiti da odbacite optužbe" za zlouporabu ovlasti i opstrukciju Kongresne istrage protiv predsjednika, rekao je odvjetnik Bijele kuće Pat Cipollone.

"Nije ništa loše učinio", rekao je, predstavljajući Trumpa žrtvom procesa opoziva čiji je cilj, po njemu, spriječiti da aktualni predsjednik na izborima 3. studenoga dobije novi mandat. "Nije baš dobro biti ovdje na početku izborne sezone, kada se u Iowi odvijaju prvi demokratski predizbori'', rekao je Cipollone.

Demokratski tužitelji terete Trumpa da je zatražio od ukrajinskog predsjednika istragu njegova mogućeg protukandidata na izborima ujesen Joea Bidena te je potom sve učinio kako bi otežao Kongresnu istragu, prenosi Hina.

Senat ima republikansku većinu od 53-47, a budući da je potrebno da dvije trećine senatora glasa za opoziv Trumpa, on će gotovo sigurno biti oslobođen. (V.P./Hina)

Na hrvatskim vojnim helikopterima nakon ruskog servisa prijavljeni brojni problemi, iz HRZ-a jamče sigurnost i tvrde: ''To je sve očekivano''

 

Kopirati
Drag cursor here to close