Mullerovi zaključci

Trumpova "pobjeda" i resetiranje predsjednikovanja

Trumpovi sljedbenici Mullerove zaključke vide kao točku preokreta, jer će predsjednik imati novu priliku da se poveže s Amerikancima i to veću nego što je imao ranije.
Vijesti / Svijet | 25. 03. 2019. u 21:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AP / Američki predsjednik Donald Trump

Pojedini američki mediji, poznati po tome što nisu naklonjeni predsjedniku Donaldu Trumpu, ocjenjuju da on ulazi u novu eru i resetiranje predsjednikovanja.

To ocjenjuju nakon što je istraga specijalnog tužitelja Roberta Mullera utvrdila da nije postojao dosluh Trumpovog izbornog štožera s Rusijom.

CNN u tekstu pod naslovom "Ohrabren: Trumpovo predsjednikovanje ulazi u novu eru", ističe da američki predsjednik sada ima priliku da preobrati "priču svog predsjednikovanja".

Rezultati Mullerovog izvještaja znače, kako ocjenjuje CNN, da Trump konačno može da pokuša da krene dalje od intriga koje su obilježile od samog početka njegovo vršenje dužnosti predsjednika.

"Izvještaj je ponudio osobnu obranu Trumpu i moćno novo političko oružje prema njegovim kritičarima u Demokratskoj partiji i medijima na početku njegove reizborne kampanje", ističe se u tekstu.

Međutim, pobjeda demokrata u studenom na izborima na sredini njegovog mandata garantirat će da izvještaj nije konačna riječ, kao što bi moglo da bude da su republikanci zadržali potpunu vlast u Washingtonu, navodi se u tekstu.

Demokratski lideri već su zatražili cjelokupan izvještaj, u kojem je i u sažetku sugerirano da Trump nije u potpunosti oslobođen odgovornosti za opstrukcije.

Trumpovi kritičari će smatrati da je specijalni tužitelj dao predsjedniku veliki politički poklon, što izvještaj i jeste, navodi se u tekstu CNN-a.

Ali dok se cjelokupan izvještaj istrage ne objavi, politička intriga oko Bijele kuće i Rusije će rasti, usprkos ovom oslobađanju predsjednika od optužbi, zaključuje se u tekstu CNN-a.

Portal Politico ocjenjuje da Trump započinje post-Mullerovsku fazu resetiranja te da on i njegovi suradnici vide priliku u ponovnom povezivanju s biračima.

"Ali prvo žele osvetu za malermaniju", navodi Politico.

Trumpovi sljedbenici Mullerove zaključke vide kao točku preokreta, jer će predsjednik imati novu priliku da se poveže s Amerikancima i to veću nego što je imao ranije.

Poslije skoro dvije godine istrage, Trump i njegovi suradnici pokazali su vrlo malo zanimanja za nacionalno ujedinjenje i odmah su krenuli u oštar kontranapad protiv demokrata i medija uz tvrdnje da je američki predsjednik preživio "izvanzakonski udar" te da treba odbaciti i druge optužbe o zloupotrebama protiv njega.

Trump ovaj tjedan ima neke veoma značajne događaje koji će mu omogućiti da započne novo poglavlje svog predsjednikovanja, piše Politiko. Jedan od tih događaja je susret s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, a nakon toga Trump ide u Michigan na prvi u nizu skupova u okviru kampanje "Učinimo Ameriku ponovo velikom".

Mullerov izvještaj ne samo da je osnažio Trumpa za mnoge bitke koje su pred njim, već mu daje i dozvolu da naglasi jednu od njegovih najdražih tema: da vodi herojsku borbu protiv medija i pokušaja Demokratske stranke da ga unište, zaključio je Politico, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close