Sankcije

Trump zamrznu sva venecuelanska sredstava u državi

Izvršno naređenje koje je potpisao Trump ide značajno ispred sankcija uvedenih u posljednjim mjesecima protiv venecuelanske državne naftne kompanije PDVSA i financijskog sektora te zemlje.
Vijesti / Svijet | 06. 08. 2019. u 12:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump zamrznuo je sva venecuelanska sredstva u Sjedinjenim Državama u ponedjeljak, naglo eskalirajući ekonomski i diplomatski pritisak u kampanji koja ima za cilj uklanjanje s vlasti socijalističkog predsjednika Nicolasa Madura.

Izvršno naređenje koje je potpisao Trump ide značajno ispred sankcija uvedenih u posljednjim mjesecima protiv venecuelanske državne naftne kompanije PDVSA i financijskog sektora te zemlje, kao i mjera protiv desetaka venecuelanskih dužnosnika i entiteta.

Trumpova akcija, najoštrija dosadašnja protiv Madura, ne samo da zabranjuje američkim kompanijama ekonomsku suradnju s venecuelanskom vladom, nego također izgleda da će otvoriti vrata za uvođenje eventualnih sankcija protiv stranih firmi ili pojedinaca koji joj (vladi) pomažu.

Ruske i kineske kompanije među onima su koji još imaju značajnu poslovnu suradnju s tom južnoameričkom članicom OPEC-a.

''Sva imovina i interesi u vlasništvu vlade Venecuele koji se nalaze u Sjedinjenim Državama blokirani su i ne mogu biti prebacivani, isplaćivani, izvezeni, povučeni ili na druge načine realizirani'', navodi se u izvršnom naređenju koje je objavila Bijela kuća, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close