James Coney

Trump upravlja Bijelom kućom kao mafijaški boss

Američkog predsjednika opisao je kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika u knjizi koja bi trebala izaći idući tjedan, pokazuju ulomci koje su u petak objavili američki mediji.
Vijesti / Svijet | 13. 04. 2018. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Bivši direktor FBI James Coney tvrdi da Donald Trump upravlja Bijelom kućom kao mafijaški boss, prenosi AFP. Comey je to naveo u novoj još neobjavljenoj knjizi, a koja je napisana nakon što ga je Trump otpustio zbog istrage koju FBI vodi o ruskom uplitanju u izbore 2016. 

Comey piše kako Trump traži apsolutnu lojalnost koja ga je podsjetila na način rada mafije. Ističe kako Trump misli da je cijeli svijet protiv njega te stalno govori neistine.

Američkog predsjednika opisao je kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika u knjizi koja bi trebala izaći idući tjedan, pokazuju ulomci koje su u petak objavili američki mediji.

Comey iznosi poražavajuću sliku predsjednika za kojeg kaže da je netko tko "nije sklon istini".

Trumpa "pokreće ego" i "traži osobnu lojalnost", kaže Comey, piše Hina.

Knjiga "Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo" trebala bi izaći u utorak. To je prvi opsežan uvid u niz Comeyevih sastanaka s Trumpom otkako je prošle godine svjedočio u Kongresu.

Među ostalim stvarima Comey piše da je Trump iskoristio sastanak s njime kako bi opovrgnuo nepotvrđene navode da je koristio usluge prostitutki u Moskvi 2013.

Optužbe, uključujući onu da su Rusi snimili Trumpovo druženje s prostitutkama, iznio je britanski obavještajac Christopher Steele, ali one nikada nisu bile potvrđene.

Comeyeva knjiga prvi put donosi informaciju da je Trump raspravljao o tim optužbama.

Prema bivšem šefu FBI-a, predsjednik je "snažno nijekao optužbe, pitajući, retorički pretpostavljam, izgleda li kao muškarac kojem trebaju prostitutke".

Trump je otpustio Comeya u svibnju 2017. što je dovelo do otvaranja posebne istrage ministarstva pravosuđa o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD-u 2016.

Kopirati
Drag cursor here to close