Poruke na Teitteru

Trump tvrdi da nema sukoba u Bijeloj kući u pristupu prema Sjevernoj Koreji

"Nema NIKAKVOG neslaganja unutar Trumpove vlade o tome kako se odnositi prema Sjevernoj Koreji... čak i kad bi ga bilo, to bi bilo nevažno", napisao je američki predsjednik na Twitteru.
Vijesti / Svijet | 26. 05. 2018. u 23:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AP/PA Images / 

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je ustvrdio da je njegova vlada ujedinjena u pristupu prema Sjevernoj Koreji, a glasnogovornica Bijele kuće kazala je da će ekipa za pripremu summita sa sjevernokorejskim vođom otputovati u Singapur prema planu.

"Nema NIKAKVOG neslaganja unutar Trumpove vlade o tome kako se odnositi prema Sjevernoj Koreji... čak i kad bi ga bilo, to bi bilo nevažno", napisao je američki predsjednik na Twitteru.

Ta objava stiže nakon mdijskih napisa medija o sukobu između Trumpa, njegova savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona i državnog tajnika Mikea Pompea, uoči mogućeg summita između američkog predsjednika i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una, piše Reuters.

Trump je u pismu Kimu Jong Unu u četvrtak otkazao sastanak planiran za 12. lipnja u Singapuru, što je trebao biti uopće prvi sastanak nekog američkog predsjednika na dužnosti i sjevernokorejskog čelnika, a zatim je u petak izjavio da bi se summit ipak mogao održati, piše Hina.

Trump je takvo stajalište ponovio i u subotu kad je komentirao napise New York Timesa.

"Neuspjeli @nytimes citira 'istaknutog dužnosnika Bijele kuće' koji ne postoji, tvrdeći da 'čak i kad bi se susret ponovno dogovorio, da bi njegovo održavanje 12. lipnja bilo nemoguće zbog nedovoljno vremena i količine potrebnog planiranja. PONOVNO U KRIVU! Koristite prave ljude, a ne lažne izvore", napisao je Trump.
Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders rekla je u subotu ujutro da će "pripremni tim za Singapur otputovati da pripremi summit", kako je i planirano.

Ranije je bilo objavljeno da dužnosnici Bijele kuće trebaju već ovaj vikend otputovati u Singapur radi pripreme sastanka.

Kopirati
Drag cursor here to close